Norsk skogskatt – personlighet och temperament

By on maj 9th, 2017.
Filed Under:Katter, Tips
Subscribe via: RSS

Till att de som funderat på att skaffa en norsk skogskatt men inte hittat någon information om vad man kan förvänta sig av dessa katter vad gäller saker som personlighet och temperament har vi kommit fram till att detta är precis vad vi bör informera om!

norsk_skogkatt_117890995En norsk skogskatt kan vara den perfekta familjekatten av mer än en anledning. Till att börja med är norska skogskatter väldigt glada och trevliga katter. De kan utan problem umgås med andra katter men även barn och andra djur. Den mest vanliga kombinationen av djur är ju troligtvis katt med hund och detta är något som fungerar alldeles utmärk för norska skogskatter. Äger man en norsk skogskatt och har funderat på att även skaffa hund är detta absolut något man kan prova på. Se bara till att vara väl förberedd och utrustad för detta redan innan hunden kommer hem.

En stor anledning till varför norska skogskatter fungerar så bra med så många andra familjemedlemmar är att den är i regel väldigt orädd av sig. Rädsla och nervositet är en vanlig anledning till varför det tar sådan tid för katter att vänja sig vid andra djur, men även besökare. Norska skogskatter har även en tendens att skapa en lite extra speciell relation med en specifik medlem av familjen och följer denne gärna överallt. Och detta kan lika gärna vara en hund som en människa.

Norska skogskatter är också väldigt fördelaktiga om man känner att man vill lära katten små saker som att gå i koppel eller till och med att hoppa på kommando. De leker ofta för att lära sig och är därför även en väldigt aktiv katt. Om man själv tar del av detta och aktiverar sin norska skogskatt kommer man att få en ännu gladare och smartare katt.

Dessa katter bör få vara utekatter och helst ha tillgång till en riktigt trädgård. De är nämligen utmärkta jägare och denna instinkt är något som de helst ska få utlopp för. Är man specifikt ute efter att ha en innekatt kan man gå igenom rasguiden på SVERAK (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) och hitta en som passar bättre där.