Köpa katt

By on mars 11th, 2015.
Filed Under:Katter
Subscribe via: RSS

Katter är som alla kattägare vet ett väldigt trevligt sällskapsdjur och tillsammans med hunden också vårt vanligaste. På många sätt är katten det optimala husdjuret, framför allt eftersom en katt är relativt lättskött och i stort sett tar hand om sig själv. För den som kanske går i kattankar kommer här några tips som förhoppningsvis kan fungera som hjälp i funderandet.

KattungeInnan man eventuellt köper katt är det viktigt att man tänker igenom köpet noga eftersom även om en katt som sagt är relativt lättskött så kräver den ändå både en del tid och engagemang, något som man måste vara beredd att lägga ner.

Vad gäller rent praktiska saker är det viktigt att man ser till att den uppfödare man köper katten av är seriös samt att katten inte är yngre än tolv veckor. Ett bra tips är också att registrera och id-märka sin katt.

Mat, matskålar, vattenskål och kattbur är exempel på sådant som man bör se till att ha på plats innan man köper katten. Det är också viktigt att tänka på kattens behov av lek och dylikt. Därför är ett bra tips att skaffa lite leksaker till katten i form av till exempel bollar, tygråttor och liknande.