Bra mat för katten

By on mars 16th, 2016.
Filed Under:Foder, Tips
Subscribe via: RSS

Det är viktigt att katter får i sig rätt sorts föda, det behöver vara väl balanserad föda och ges i rätt mängd. Det kan se olika ut från katt till katt, så det gäller att man får veta från uppfödaren vilken typ av mat som är bra för katten.

Katt matdagsEnkelt kan man säga att det foder du handlar hos välsorterade butiker delas upp i vått och torrfoder, välj det som din uppfödare har rekommenderat men också vad som känns bäst för dig. Utgå fån katten och dina behov, vad som är smidigast för dig. Det sägs att katter kan vara lite dåliga på att dricka vatten, och är det så för din katt, välj då ett våtfoder så att katten får i sig mer vätska. Prova dig fram och se vad som fungerar bäst för dig och din katt.

Som liten katt så är det ett speciellt foder för kattungar, de behöver en annan näring än vad en fullvuxen katt behöver. Samma gäller för gamla katter, då gäller det att få ett foder som passar för den gamla katten. Däremellan så finns det foder för dräktiga katter och för dem fått kattungar, ett speciellt foder för digivande honkatter. Vad ska då katten äta för att må bra, ja det bör vara foder som innehåller kolhydrater, protein och fett. Allt detta gör att katten får energi, bygger muskler, få bra päls och skydda kattens inre organ.