Att sköta en Skogskatt

By on mars 12th, 2013.
Filed Under:Tips
Subscribe via: RSS

Det är verkligen inte alls svårt att sköta om den trevliga Norska Skogskatten. Här kommer i alla fall några råd som i stort sett även passar in på vilken katt som helst.

Naturligtvis skall en katt få bra mat serverad. Det är väldigt viktigt att man tänker på att en Skogskatt likväl som alla andra katter skall få en balanserad kost. Det är alltid bra om katten har tillgång till torrfoder under dygnets alla timmar. Ibland är det så att en katt inte äter så mycket på en gång och hon kan behöva ha tillgång till mat hela tiden för att få i sig allt hon behöver. Tänk på att se till att det alltid finns nytt och fräscht vatten till en katt som äter mycket torrfoder. Maten sväller i magen och då behövs det mycket vatten. Om man vill kan man ibland servera mat som inte är torr. Många katter tycker om att då och då få mat som är lite färskare. Det finns väldigt mycket att välja mellan på katthyllorna i affären.

Pälsen

Det är faktiskt så att även om den Norska Skogskatten har en mycket tät och lång päls så är skötseln av pälsen förvånansvärt enkel. Pälsen tovar sig sällan, men för den skull är det bra att ha som rutin att borsta den någon gång i veckan. Pälsen fälls och då i rikliga mängder. Det kan ibland nästan se ut som att katten är korthårig då den fällt klart.